Highlight: Outrun the dark

Outrun the dark - Et merke som ønsker å endre stigmaet rundt angst og depresjon

For 10 år siden var det skaperen av av Outrun the dark sin tur til å oppleve sinnets mørke.

Etter en russetid med drikking, stress og søvnmangel kom det snikende en depresjon som skulle konsumere det neste året av livet hans. Etter sommeren dro folk fra hjemstedet for å starte det neste kapittelet i livet, og han fikk en følelse av å stå igjen på perrongen.

Ved å holde seg inne og gjemme seg bort, ble søvn hans fristed. Han tilbrakte de neste månedene i sengen og på soverommet, og gledet seg kun til å sove - for så å våkne opp og innse at det ikke bare var en dårlig drøm.

En morgen våknet han plutselig av et undertrykt rop som kom utenfra. Det var en av mange mørke morgener i en lang og snøfri vinter. Han satte seg opp og kikket ut av vinduet. Trærne som alltid hadde vært der og som han hadde klatret i som barn så fremmed og fjerne ut. En kråke satt i et av trærne og la ut et skrik som hele verden var slutt. Han tenkte: "Er dette virkelig alt?"

Men det var det ikke. Og selv om dager føltes som år, begynte de sakte men sikkert å bli bedre. Familie og venner støttet han, og han dro til en psykolog for å få hjelp. Men også en annen ting begynte: løpingen.

Hver dag ble mindre mørk enn den forrige, og den tilsynelatende evigvarende vinteren tok slutt. Våren var på vei. En morgen, akkurat som mange andre, snørte han skoene på for å løpe, men det var en følelse der om at noe var annerledes. Da skoene traff asfalten, følte han seg lettere. I det stegene gikk raskere og hjertet fulgte, kom solen over horisonten. De første strålene av våren traff kinnet hans, og for første gang på flere måneder skimtet han mot solen og smilte!

Fra den følelsen oppsto Outrun the dark, et klesmerke ment for å inspirere og løpe fra sitt indre mørke i. I tillegg går 10% av all profitt til støtte av ny forskning for å finne nye måter å bli kvitt angst og depresjon på.

Se alt av Outrun the dark her

2019-07-30 17:00:00