Highlight: Hunkydory

Alt er allright med Hunkydory

Uttrykket hunky-dory er gammel amerikansk slang som betyr at alt ordner seg. Når de svenske skaperne av merket lagde det i 1996, var det nettopp dette de følte hadde blitt skapt: noe veldig "all right". Fra første stund var merket noe dypt personlig for designerne, noe verden fikk ta og føle på med tiden. Av varianter er det strikkeplagg de har utmerket seg med, men det skorter ikke på blazere, t-skjorter, jumpers eller skjørt. Hunkydory er kanskje i grunn godrt egnet som basisplagg, men det er også et selvgående antrekk som ikke trenger å støttes opp av noe.

Selve klærne utstråler femininitet og uanstrengthet med et lekende element, men innehar likevel et eksklusivt uttrykk. Legger man til litt bohemskhet, rock n roll og hint av militære detaljer, har man Hunkydory i et nøtteskall. Så for å summere merket: Uavhengig, lettgående og stilig - dette er Hunkydory-arven.

Det var kanskje ikke til ingen grunn av selveste David Bowie lagde et albumet Hunky Dory - et kritikerrost album som er ansett som noe av hans beste.

Se alt av Hunkydory på motetilbud her

2019-07-09 16:54:27